ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


ÖKO témahét a Kertész utcában

Iskolánk már hat éve ÖKO-iskola. Az elmúlt tanévben megkaptuk az ÖRÖKÖS ÖKO-ISKOLA címet. Ennek a címnek is és a tanulóink érdeklődésének is igyekeztünk megfelelni akkor, amikor pedagógusaink összefogva neveztek a Fenntarthatósági témahétre.

Alsó tagozatos osztályok választhattak a „Cseppben a tenger” vagy a „Mondd, szereted az állatokat?”témák között, felső tagozatosok pedig a „Táplálkozz tudatosan!” címmel szerveztünk foglalkozásokat egy héten keresztül.

Tanulóink előadásokat készítettek társaiknak, bemutatókat állítottak össze, amelyekből aztán kinyomtatva kiállítást rendeztünk. A gyerekeknek mindig nagy élmény, ha saját munkáját kiállításon látják viszont!

Volt olyan osztályunk, amelynek tanulói az Állatkertben ismerkedtek az állatokkal. Az alsós gyerekek, akik a víz jótékony hatásait, az élethez való feltétlen szükségességét térképezték fel elmentek a Dél-Pesti Szennyvíztisztítóban is. Tapasztalataikat megbeszélték, teszteket írtak a megtanult ismeretekből. Szántak időt arra is, hogy kézműves foglalkozásokon készítsenek olyan tárgyakat, amivel a mindennapjainkban segíthetik a víz hasznosítását. A délutáni napközis foglalkozásokon az alsó tagozatosok olyan társasjátékkal játszhatnak, melyet egy ÖKO szervezet pályázatán nyertünk, a játék során pedig a vízzel való takarékosságot tanuljuk – fejlesztjük.

 

A sok új információval játékosan igyekeztünk tanulóink szemléletét formálni.