JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Cikkek

Szűrő

A 2.a osztályban is tökös nap volt

A szünet előtti utolsó délelőtt tartottuk a "Tökös nap"-ot osztályunkban. A szülők jóvoltából kóstolhattunk gyümölcsturmixot, tökös muffint, sült tököt, tökmagot... Megismerkedtünk a halottak napi régi hiedelmekkel, beszélgettünk a mai magyar és külföldi szokásokról. Készítettünk tökmécsest, Józsi bácsi segítségével faragtunk töklámpást. A finomságok megkóstolása után még egy kis közös játékra is maradt időnk.

SZÍNHÁZBAN VOLTUNK - 9/A


A Bethlen Téri Színházban vettünk részt a Magyar flódni : Kóstoltad már? című, rendhagyó, zenés irodalom- és történelemóráján Kováts Kriszta és Nyári Krisztián kalauzolásával. 
Köszönjük a támogatást a VII. kerületi önkormányzatnak!

Október 23. Csepelen

A Csepel Arénában szinis növendékeink adták elő az 1956 október 23-ai megemlékezés szabadtéri előadását.

TÖK-Nap a 4.a osztályban

" Borostyánkoszorút tökre ne tégy !"​

Jól sikerült a  témanap, minden órán a tök volt a főszereplő: rajzos matek, népmesék, szólások, közmondások, még gondolat-térkép is készült a tökről.
De a szórakozásra és a falatozásra is jutott idő.​Még azok is megkóstolták a tökös sütiket, akik nem ennék meg a sült tököt...
Köszönet az anyukáknak a sok finomságért, az apukáknak a tökfaragásért!  

1956 bélyegeken

 

 

 

 Az 1956-os forradalom 60. évfordulóját rendhagyó módon Bélyegmúzeumban ünnepelték meg iskolánk alsó tagozatos tanulói. Diákjainknak a bélyegeken keresztül mutatták be az 56-os forradalmat. Az előadás után a forradalom zászlaját és a Kossuth-címert rakták ki bélyegekből a gyerekek. 4-8. évfolyamosok pedig az ERöMŰVHÁZban a fotókiállítást néztek meg.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Megemlékezés

Iskolánkban az október 23-i ünnepséget október 21-én rendeztük. Erre a napra egy kis kiállítás is érkezett. 

Az ünnepségen a versek mellett két idős hölgy visszaemlékezéseit, valamint korabeli filmrészleteket is láthattak a diákok. Az énekkar két 50-es évekbeli dal előadásával színesítette a műsort.

Őszi szünet- 2016.

 

 

 

 

 

 
 Tisztelt Szülők!
 
Az őszi szünet 2016. november 2-4-ig tart.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 28-a.
Az őszi szünet utáni első tanítási nap november 7-e.
 
Az őszi szünet munkanapjain –
2016. november 2-3-4-én (szerda-csütörtök-péntek) - a kerületi összevont ügyelet
a Baross Gábor Általános iskolában lesz
(1078 Budapest, Hernád utca 42-46.)
 
Kérjük, hogy ügyeleti igényüket október 21-ig jelezzék gyermekük osztályfőnökénél.
Igénylés esetén az ebédbefizetés időpontja megegyezik a rendes befizetési időpontokkal.
 
Tisztelettel:   
Iskolavezetés
 
 
    2016. október 18.                                                                                                  

 

A 3.a osztály kenyeret sütött

A 3. a osztályosok ma kenyeret, pontosabban kenyérlángost sütöttek környezetórán. Derekas munka után jóízűen el is fogyasztották közös "alkotásukat".

Vasárnapi túra

Októberi túraverseny

 

Október 16-án, egy álmos vasárnap reggelen fázva, kicsit morcosan bújtunk ki a jó meleg ágyunkból. Csak attól jött meg a kedvünk, hogy tudtuk, egy klassz túra vár ránk a hegyekben.

Máskor nyolc órára is nehéz bekullognunk az iskolába, ma reggel, mintha csak angyalszárnyakon suhantunk volna, 7.20-ra már az iskola előtt voltunk Kati nénivel és Gabi nénivel. Tizenhatan jöttünk össze a tanár nénikkel, Ákos bácsival és a szülőkkel együtt.

Rendhagyó történelem óra szombaton

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából az Önkormányzat lehetőséget biztosított arra, hogy diákjainkhoz közelebb kerüljenek a VII. kerületben történt események. Ennek jegyében 2016- október 14-én Dr. Rácz Attila, a Fővárosi Levéltár főosztályvezetőjének  előadását élvezhették a gyerekek, míg másnap 15-én, a kerületben tettek sétát a forradalmi helyszíneken. Jártak a Blaha Lujza téren, a Royal Szállónál, az önkormányzat épületénél és a Klauzál téren is. 

Biztosan közelebb lehetett így hozni a diákokhoz a 60 évvel ezelőtti eseményeket.

Gólyabál

Iskolánk 12-es diákjai már hetek óta készülődtek, hogyan és mivel fogják meglepni a 9-eseket, hogy teljes értékű K30-as tanuló legyen a gólyából. Nos, ez az esemény 2016. október 14-én délután jött el. A 9-eseknek előzetes feladatokat kellett megoldani, majd kertésznek öltözve bevonulni a rendezvény helyéül szolgáló, feldíszített tornaterembe. A 9-esek műsorszáma után a vicces gólyaeskü jött, majd ajándékot is kaptak, egy gólyaálarcot, amit a 12-esek saját kezűleg készítettek el. A végzős színisek műsorszámai után folytatódtak a vidám feladatokkal tűzdelt vetélkedő. Remélem, hogy emlékezetes marad a gólyáknak ez a nap.

Börze Kőbányán

A 8. osztályos tanulók számára rendezett börzén iskolánk is megjelent. Bemutattuk, hogy szakgimnáziumunkban milyen irányban tanulhatnak tovább az érdeklődő és tehetséges diákok.

A műsorunk különösen nagy sikert aratott, a dalokat együtt énekelte a közönség a szereplőkkel.

Sírkertben jártunk

2016.október 13-án a borús idő dacára a reggeli órákban a 12.b, a délelőtti órákban pedig a 12.a. osztály tett látogatást a Fiumei úti nemzeti sírkertben. A vezetés jóvoltából a diákok megismerkedtek a temető kialakulásával, szerkezetével és nemzeti nagyjaink közül néhány jelentős személy síremlékével pl: Vörösmarty Mihály, Arany János, Xantus János, Erkel Ferenc. Bemehettek a most felújított Kossuth mauzóleumba és összehasonlíthatták a szintén gyönyörű mozaikokkal díszített Deák mauzóleummal is. 

Iskolai hazafias versmondó verseny

2016.október 12-én délután sorra gyülekeztek iskolánk színi termébe a szépen, ünneplőbe öltözött diákok, a nézők és néhány érdeklődő szülő is. A humán munkaközösség az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából hazafias versmondó versenyt hirdetett. Mátéfi Mária, Vida Katalin és Varga Barbara magyar szakos tanárnők az osztályversenyt követően nevezték diákjaikat az iskolai megmérettetésre. Igazgató úr megnyitóját követően színpadra léptek a versenyzők. A teljesség igénye nélkül hallhattuk Kölcseytől a Himnuszt, Huszt című verseket, Radnóti Nem tudhatom című költeményét. A zsűriben helyet foglalt Pugymer Bernadett tanárnő, Rákosfalvi Nóra könyvtáros és Belényesi Virág, 12-es színi tagozatos növendék. Végül három korcsoportban hirdettek első helyezést (5-6 osztály, 7-8 és a 9. évfolyam) és több külön díj is gazdára lelt.

Szép délután volt és jó volt verseket hallgatni a lelkes diákok előadásában. 

Szülők Akadémiája- Meghívó

 

Kedves Szülők, Nagyszülők, Érdeklődők!
Szeretettel várjuk gyermekükkel együtt előadásainkra, melyeken az iskolakezdést megkönnyítő ismeretekhez juthatnak. Részletekről ITT olvashatnak.

Bemutatkoztunk a "Szakmázz"-on

SZAKMÁZZ címmel pályaválasztási börze volt október 11-12-én a HUNGEXPO területén középiskolába készülőknek! Iskolánk középiskolás diákjai és tanárai is jelen voltak, és alig győzték az érdeklődők kíváncsiságát kielégíteni, amiről a fotók is tanúskodnak. Színi tagozatos növendékeink 11-én 15 perces műsorral kínáltak ízelítőt a színi tagozaton folyó munka gyümölcseiből. A 8. évfolyamosok nagy érdeklődéssel beszélgettek tanulóinkkal és megtekintették a színisek által előadott műsort.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt október 14-én, pénteken a Kőbányán megrendezett "Suliles" nevű börzén.

Megemlékezés-Október 6.

 

 

Az idei tanévben az aradi vértanúk kivégzésének emléknapjáról október 6-án emlékeztünk meg. A korábbi évektől eltérően az osztályokban, tanórai foglalkozás keretében tisztelegtünk történelmünk nagyjai előtt. A megemlékezés virágait az első emeleti folyosón, a Petőfi Sándor emléktáblánál helyeztük el.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Állatok világnapja

 

 

Október 4-én volt az Állatok világnapja. Iskolánkban több osztály is megemlékezett erről a napról. A 3.m osztály állatkerti sétát tervezett, az 1.m osztály a Zoo Caféba látogatott el. Pénteken pedig elhozhatták házi kedvenceiket az iskolába.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg

Meghívó leendő elsősöknek

A 2.d osztály kirándulása

Az év utolsó nyári melegét kihasználva családi napot tartottunk a Kamaraerdei Nagyréten. Grilleztünk, kínai finomságokat ettünk.

 

Látogatás a Zeneakadémián

Okt. 4-én a Zenelabirintus című program keretében fedeztük fel a Zeneakadémia titkait, kipróbáltuk a Nagyterem messze földön híres akusztikáját, minikoncertet hallgattunk, s az is kiderült, hol lakik a Zene Szelleme...