JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /nfsmnt/hosting2_1/c/f/cf207990-eea7-430d-8fd5-3c6168c93ab8/erzsebetvarosiiskola.hu/web/images/2014/k3045esély

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2014/k3045esélyCikkek

Szűrő

Aventi vásár

Korcsolyázunk

A Városligeti Műjégpályán a hagyományoknak megfelelően november közepén ismét elindult a 11 alkalmas kedvezményes korcsolyázási program, melynek keretében iskolánk tanulói korcsolya oktatáson vehetnek részt.

 

 

Szalagtűző Bál 2016

Pénteken este volt a 12. évfolyam szalagtűző bálja. A rangos ünnepség keretében láthattuk a végzősök osztálytáncát és az esemény fénypontját, a bécsi és az angol keringőt. A színvonalas műsort a 9. és a 12.b osztály adta. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Vattamány Zsolt Úr, Erzsébetváros polgármestere.

4.a osztály a Zeneakadémián

November 25-én a Zeneszínjáték című drámapedagógiai programon vettünk részt a Zeneakadémián.

Képzeletben végigjártuk a jó és a gonosz birodalmát, sokféle játék során  (pl. Kérdezd Paminát, Zenetolmácsolás, Stop, mit láttál ) próbáltuk megfejteni a szereplők jellemét. 
Óriási élmény volt, hogy személyesen megjelent köztünk az Éj királynője és Sarastro főpap, a Zeneakadémia énekművészei személyében. 
Kiálltuk a tűz- és vízpróbát,megszelídítettük a harcosokat, a mérleg nyelve játékban​Paminát próbáltuk jó útra téríteni, végül Sarastro áldását adta az ifjú párra. ​

Iskolai angol nyelvű vers- és prózamondó verseny

 

November 23-án rendeztük meg az angol vers- és prózamondó versenyt iskolánkban.

 

 

                                           A többi  kép ITT tekinthető meg.

Szülők Akadémiája

 

 

November 23-án volt A Boldog Iskolásévekért Alapítvány által megszervezett programsorozat 3. foglalkozása iskolánkban. Ez alkalommal Ráczné Balassa Ildikó tanító, mozgásterapeuta beszélt a mozgás fejlesztésének lehetőségeiről. Következő alkalom december 7- én lesz. Hoffer Hortenzia tanító, fejlesztőpedagógus a hallás beszédészlelés, beszédértés fejlesztésének fontosságát fogja bemutatni sok-sok eszközzel.
Bemutató foglalkozásainkon a szülők megismerkedhetnek az iskolánkban folyó fejlesztési lehetőségekkel, a gyerekek pedig kipróbálhatják fejlesztő játékainkat.

 

 

                                         A többi képet ITT tekinthető meg.

HÁLAADÁS ÜNNEPE A 2/D OSZTÁLYBAN

Ma az észak-amerikai hagyományokat követve hálaadási napot tartottak az angol-magyar kéttannyelvű 2. d osztályosaink. Papírpulykához készítettek szárnyakakat, babot dobtak célba egy vödörbe, diót és tobozt kanalaztak össze egy dobozba, és más hasonló mókákkal múlatták a délutánt november negyedik csütörtökén. A szülők az ilyenkor szokásos finomságokkal borították meg az asztalt, hogy a a gyomroknak sem legyen oka panaszra.

5.a játékot készített

Játékokat készítettünk. Gombfoci és ki nevet a végén.

A 4.a és az 5.a osztály programja

Ma az Erőművház rendezvényein bepillanthattunk fogyatékos embertársaink mindennapjaiba.
Délután a Baltazár Színház műsorát láttuk.
Segítőikkel, Kecskés Karina színművésznővel és Müller Péter Sziámival kortárs költők megzenésíteťt verseiből adtak elő, megtudhattuk Sziámi első intőjének történetét, melyet az "Apukám  kiskorában..." c versben örökített meg, de hallhattunk tőlük bluest, sanzont, kuplét,operettrészletet is.
Köszönjük a szervezőknek ezt a különleges élményt.                                                
4.a és 5.a osztály
{gallery}k3045esély{/gallery}

 

5.a osztály Ökoprogramja

Elkészültek a öko kulacsok és uzsonnás dobozok. 

"Akire büszkék vagyunk"

Iskolánk 2.d osztályos tanulója, Fülöp Ünige Dorka első helyezést ért el a kerületi rajzversenyen. Gratulálunk neki!

4.a hulladékcsökkentési program

Ma kulacsokat és uzsonnás dobozokat tettünk egyénivé, akrilfestékkel készültek a vízálló minták.

Ezzel az akcióval arra hívjuk fel a figyelmet, hogy ha mindenki ilyen színes dobozokban, kulacsokban hozza a tízórait, jelentősen csökkenthetjük a csomagolási hulladékot.​​

Rendhagyó történelemóra Galgóczy Árpáddal

 

November 16-án rendhagyó történelemóra volt Galgóczy Árpád József Attila-díjas költővel, műfordítóval a 8.k osztályban.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Libanap a 2.a osztályban

November 11- én, Márton napján a 2. a osztály felelevenítette az ünnep eredetét, magyar hagyományait, népi játékait. Az ünnepkörhöz tartozó libás kóstoló sem maradhatott el, a gyerekek maguk készítették az ínycsiklandó falatkákat. Kóstolhattunk libamájat,  libazsírt és libatepertőt is.

NYÍLT NAP a szakgimnáziumban


Szerda délelőtt rengeteg diák és szülő látogatott el középiskolánk nyílt napjára, ahol a 9. és 12.-es színi növendékeink három óráján vehettek részt az érdeklődők. Délután a felvételi előkészítőre is sokan ott maradtak, hogy belekóstoljanak a szakmai munkába.

Múzeumi órán a 6.k osztály

November 9-én a 6.k osztály tanulói Zselenkó Ági nénivel a Nemzeti Múzeumba látogatott, ahol Mátyás király korával ismerkedhettek meg.

 

 

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Múzeumok Őszi Fesztiválján volt a 4.a osztály

A  Múzeumok Őszi Fesztiválján, november 8- á a "Nyomozás a Zsinagóga árnyékában" c. múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt 15 gyerek a 4. a- ból.

Öt kis csapatnak elrejtett képrészleteket kellett megtalálni külső helyszíneken, majd felfedezni a képek közötti összefüggéseket.

Közben sok érdekességet tudtunk meg kerületünk egyik nevezetességéről, a zsinagógáról, a múzeumról és ​a látványraktárról is. 

Előítéleteink, félelmeink azzal szemben vannak általában, amit nem ismerünk, ami furcsa a számunkra. Ezért is fontos, hogy bepillanthattunk a számunkra eddig ismeretlen falak mögé, megismertünk más hagyományokat, szokásokat.

 

 

Halloween party

 

 

 

Október 28-án volt iskolánkban a Halloween. Rendhagyó módon az idén az osztálykereteken belül zajlott le ez az esemény. A rémségek házába /Haunted House/ azonban minden osztály ellátogatott.

 

   

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Tökfaragás

 

 

 

Halloween ünnepére a mulatságos töklámpások elkészítése izgalmas feladat volt a 3.m osztálynak. A tökfaragás kreatív munkára késztette a kis művészeket. Így születtek meg a különleges tökfaragások is, melyeknek nevet is adtak az alkotók.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Gyermekkönyvtár

 

Október 24-én a Terézvárosi Gyermekkönyvtárba látogatott a 2.k osztály, ahol Kaszás Veronika a könyvtár vezetője kalauzolta el a gyerekeket a könyvek csodás birodalmába...

 

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.