ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Cikkek

Szűrő

Sünóra

 

November 18-án Sünórán vettek részt az 1.d, az 1.k és a 2.m osztályosok. Az óra első felében a hazánkban honos keleti sünről mesélt Anikó néni- a gyerekek életkorának megfelelő szinten (képekkel, kérdésekkel),- majd a foglalkozás második felében egy afrikai fehér hasú törpesün simogatására is sor került.
A Sünóra végén egy tengerimalacot etettek meg a gyerekek, miközben óvatosan simogatták a szelíd kisállatot. 

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Szülő bál 2019.

Iskolánk 2017-ben újra életre hívta a szülői bál megrendezését. A nagysikerű 2017-es rendezvény után november 16-án újra megrendeztük a bált. Az estélyt megtisztelte jelenlétével Ráday Mihály Kossuth-díjas magyar filmoperatőr, rendező, tévés szerkesztő, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke és Dr. Kispál Tibor Erzsébetváros oktatásért felelős alpolgármestere. A bált iskolánk igazgatója Tillinger Péter nyitotta meg.
A tantestület tagjai közül Gbúr Tímea és Biroscsuk Judit gyönyörű hangjukkal ejtették ámulatba a közönséget. Gbúr Tímea és Balog Attila közös éneklése is nagy sikert aratott, ahogy a tanári kórus éneklése is. A tanári tánc is osztatlan sikert aratott. Ezután oldottabb hangulatban kvízzel, ügyességi játékkal és karaoke-val folytatódott az est. Idei évben is volt tombola, sok-sok értékes ajándékkal, felajánlással. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásokat.
Kollégáim közül sokan sokat dolgoztak, dekoráltak, készültek a fellépésekre, a sok készülődés megérte, mert mindenki nagyon jól érezte magát! Köszönjük!

  

     

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

7.k a Hadtörténeti Múzeumban

 

 November 12-én a 7.k osztály a Hadtörténeti Múzeumba látogatott. A foglalkozás témája az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc története volt. A tárlatvezetés során bemutatásra került a honvédség létrejötte, szervezete és felépítése, a gyerekek megismerték a korban használt ágyúkat, kardokat és puskákat.

/Zselenkó Ágnes/

  

                              A többi kép ITT tekinthető meg.

Angol vers- és prózamondó verseny 2019.

 

November 13-án tartottuk meg iskolánkban az angol nyelvű vers- és prózamondó versenyt. A zsüri tagjai: Astrida Leigis tanár, mentor, aki Angliából érkezett, Takács Nóra, iskolánk volt angoltanára és Harangozó Lili, volt dobsulis diákunk. A gyerekek nagyon felkészülten jöttek a versenyre, így a három tagú zsürinek igen nehéz dolga volt.

  

  

                                               A többi kép ITT tekinthető meg.

POETRY COMPETITION – RESULTS

ANGOL NYELVŰ VERSMONDÓVERSENY – EREDMÉNYEK

 I. kategória: I. hely: Szokoly Máté

II. hely: Zhang Zicheng Derick

III. hely: Benavides Rhian Leigh 

II. kategória: I. hely: Szász Nimród

II. hely: Rák Szófia

III. hely: Ignéczi-Kovács Ilka

III. kategória: I. hely: Fuksz Jonatán

II. hely: Dobóczi Dorina

III. hely: Varga Áron

IV. kategória: I. hely: Sziráki Ráhel

II. hely: Visnyei Tibor

III. hely: Weisz Dániel

Külföldi hallgatók a Dobsuliban

 

November 12-én Zsolnai Anikó, az ELTE PPK Neveléstudományi Intézet tanárának vezetésével iskolánkba látogatott egy 25 fős külföldi hallgatókból álló csoport. A vendégek az óralátogatások során betekintést nyerhettek abba, hogy miként folyik az angol nyelven történő tanítás a Dobsuliban. A 4. órában egy angol környezetórát, az 5.-ben egy angolórát tekintettek meg. A 6.órában Harangozó Hajnalka egy rövid tájékoztatót tartott az iskoláról.

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Alapítványi program I. 2019.

 

November 7-én alapítványi programon vettek részt iskolánk 5. osztályos tanulói Szebeni Ági néni vezetésével. A program célja a természettudományos érdeklődés iránti igény felkeltése volt. November 28-án volt az  alapítványi program második része.  Ez alkalommal szintén az ötödik évfolyamos gyerekek vették birtokba az új társasjátékokat.A rendezvény támogatója: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata volt.

  

   

                                           A többi kép ITT és ITT tekinhető meg.