JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


A Szövegértés fejlesztése a felső tagozaton

Kategória: Dobsuli friss hírei

 

Amikor a magyartanár szeme könnybe lábad...

A Szövegértés fejlesztése a felső tagozaton című alapítványi programunk keretében másodszor találkoztunk az érdeklődő felsősökkel október 9-én délután. A résztvevőket egy könyvekkel megrakott asztal várta, amelyet azonnal körülálltak a diákok, s elkezdték a könyvekkel való ismerkedést. Ez volt az a pillanat, amikor a magyartanár szeme könnybe lábadt az örömtől: a gyerek és a könyv találkozott! (Ezt amúgy néhány szülő is csodaként élte meg!) Péter bácsi köszöntője után egy szövegértést fejlesztő feladatsor segítségével ismerkedtek meg a diákok a könyvek tartalmával: sorrendet állítottak fel, kapcsolatokat kerestek a regények szereplői között, megpróbálták kitalálni a regények tartalmát. Mókás volt figyelni (tanári szemmel), ahogy a csoportok fel s alá futkostak a folyosón a válaszokat keresve. Miután letelt az idő, s Annamari néni elmondta a helyes válaszokat, kezdődhetett a könyvválasztás: mindenki érdeklődési körének, kíváncsiságának megfelelő könyvet választott, amelyet az őszi szünet végéig kell elolvasniuk, hogy utána újabb könyvvel ismerkedhessenek meg. S mivel azt szeretnénk, ha minél többen olvasnának, nyugodtan kölcsönözhetnek az új szerzemények közül azok is, akik kedden nem tudtak eljönni. Hiszen lesz folytatása is a programnak: terveink szerint december 4-én csapnak össze a versenyzők egy érdekes, vicces vetélkedő során, hogy a legügyesebbek megszerezzék a könyves ajándékokat. (Szándékosan nem nyerteseket említünk, hiszen aki elolvas egy jó könyvet, az már nyertes.)  Addig is jó olvasást kívánunk!

                                                                                  A humán munkaközösség

  

  

                                              A többi kép ITT tekinthető meg.

Aradi Vértanúk Emléknapja

Kategória: Dobsuli friss hírei

 

Október 5-én emlékeztünk meg az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulójáról.

  

  

                                                A többi kép ITT tekinthető meg.

Alapítványi program I.

Kategória: Dobsuli friss hírei

 

 

A VII. kerületi önkormányzat által kiírt Civil Pályázaton nyert Szövegértés fejlesztése a felső tagozaton c. programunk első foglalkozását október 4-én délután tartottuk remek hangulatban. A megérkező felsősök azonnal lecsaptak az új játékokra.
Olvasási sebességüket, megfigyelő képességüket és memóriájukat teszelték a játékosok a Brainbox különböző kiadásaival. A Rummikub (a Scrable egyszerűsített változata) a szókincsfejlesztést segítette elő. A Brainstorm az ok-okozati összefüggések, logikai kapcsolatok felismerésére épül, s a meghökkentő ötletek gyakran hangos kacagásra fakasztották a játékosokat. Az Utolsó betű című játék a hagyományos szóláncot újítja meg furcsa rajzaival. A Villámválasz a gyorsaságot ötvözi a tudással és a kreativitással. A Storigolo pedig a kis elefánt nélkül is nagy kihívás elé állította a játékosokat: miután logikai kapcsolatokat építettek a képek között, vissza is kellett mondani a látottakat.
Az új játékokkal a diákok egyébként a tanév során a tanórákon, délutáni foglalkozásokon is találkoznak majd.
Programsorozatunk következő állomásán, október 9-én 16 órától a szövegértés módszertanát fogjuk bemutatni az érdeklődőknek - szigorúan csak gyakorlatorientáltan.
Várunk mindenkit szeretettel akkor is a II/6-os teremben.

Humán munkaközösség

    

   

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

 

 

Úszó Világkupán a 6.k

Kategória: Dobsuli friss hírei

 

 Okt. 4-én a 6.k osztály tanulói a Magyar Úszó Szövetség által szervezett Úszó Világkupán vettek részt a Duna Arénában. Különleges élményben volt részük, mert láthatták versenyezni Hosszú Katinkát, Cseh Lacit, Kenderesi Tamást és a magyar úszóválogatott számos tagját.

/Zselenkó Ágnes/

  

  

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Őszi szünet 2018.

Kategória: Dobsuli friss hírei

Tisztelt Szülők! 

Tájékoztatjuk Önöket az elkövetkező időszak munkanapjairól és tanítási szüneteiről.

Október 13-án szombaton (munkanap áthelyezés miatt munkanap)  iskolánkban nincs tanítás. Kérjük, ügyeleti igényüket október 9-ig jelezzék az osztályfőnöknek. Ügyelet a Kertész u. 30-ban lesz.

Október 18-án csütörtökön iskolánkban nem lesz tanítás.

Kérjük, ügyeleti igényüket szintén október 9-ig jelezzék az osztályfőnöknek. Ügyelet a Kertész u. 30-ban lesz.

Október 19-én pénteken van tanítás!

Október 22-e hétfő pihenőnap (munkanap áthelyezés miatt pihenőnap),  az iskola zárva tart.

Október 23-a nemzeti ünnep, az iskola zárva tart.

Október 24-25-26-án tanítás van.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. október 26. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. november 5. (hétfő).

Az őszi szünet munkanapjain - október 29-30-31-én – a kerületi összevont ügyelet az Alsó erdősori Bárdos Lajos Iskolában lesz (VII. Alsó erdősor u. 14-16.).

Kérjük, ügyeleti igényüket október 16-ig jelezzék gyermekük osztályfőnökénél. Az ügyelet igénylése esetén az ebédbefizetés időpontja megegyezik a rendes befizetési időpontokkal.

 

2018. október 4.

Tisztelettel:    Iskolavezetés

 

Holland tanárjelöltek a Dobsuliban

Kategória: Dobsuli friss hírei


 

 Október 2-án holland tanárjelöltek látogattak el iskolánkba. A külföldi diákok a magyar iskolarendszert tanulmányozták. Harangozó Hajnalka beszélt iskolánkban folyó oktató-nevelő munkáról, majd két két tanórát is megtekintettek a hallgatók.  

  

  

                                               A többi kép ITT tekinthető meg.

Keresés