JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

Szűrő

Nyílt nap a leendő 9. évfolyamosoknak

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. december 7. szerdán 9-11 órakor a Kertész u. 30-ban.

Mikulástúra

Hideg, de szép napsütéses időben a Lőrinci tanösvényen jártunk, ahol várt minket a Mikulás. Családias és hidegtűrő csapatunk a kiadott feladatlapokkal is igyekezett megbirkózni, melyekre a válaszok a tanösvényen elhelyezett táblákon voltak megtalálhatók, bár a google is nagy segítség  volt.
Januárban folytatjuk!

Vetélkedő az alsósoknak

Szerdán színes vetélkedőn vettek részt az alsós csapatok a "Hulladékhasznosítási Hét" keretében.

Előadás a K30 színpadán

A K30 színpadán, a szakgimnáziumi hallgatóink és pedagógusaink,
Nagyváradi Erzsébet és Rubold Ödön színművészek a „Színpad és kínpad 1956-1958” előadását láthatták.

Pódium összeállítása az 1956-os forradalom színházi történéseit beszélte el.

Szó volt az önállósodási kísérletekről, a vidéki eseményekről, a beszervezésekről, majd a büntetések változatosságáról, a megtorlások tényeiről és a szétszóratásról. Sorsok és szakmai események dokumentatív felidézésére törekedtek a versek, színészi vallomások, naplórészletek, továbbá minisztériumi, rendőrségi, belügyi anyagok összeillesztésével. 
Az előadás során felvillant Sinkovits Imre ’56-os naplójának részletei, Raksányi Gellért, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Mensáros László írásos és rendőrségi anyagai. 
A diákság, művészi szemmel is átélhette az 1956-os forradalom eseményeit.

Köszönjük szépen!

Boldog Karácsonyt!

Elsők lettünk!

Fenyőfánk a Király utcában, a K11-ben. 

A díszítésről  készültek a képek, azóta megtudtuk a szavazás eredményét is: Első helyezést kaptunk! Úgy látszik, sokaknak tetszett a mi különleges karácsonyfánk, melyet Rendek Marci (4.a) ötlete alapján a 8.b-s lányok díszítettek föl - színes ceruzákkal.

A jövője is jó, rászoruló családhoz, gyerekekhez kerül. 

1.d osztály programjai

A Király utcai Közösségi Házba hangulatos műsorral érkezett a Mikulás. Iskolánkból az 1. d osztályosok gyerekek várták.

Az 1. d-sek múzeumi foglalkozáson vettek részt a Hadtörténeti Múzeumban. Megismerkedtek a fegyelem és a motiváció fontosságával, fegyvernemekkel. A gyalogság, a lovasság  és a tüzérség egyenruháit, fegyverzetét nézték meg. 

Kézműves foglalkozáson patrontáskát készítettek.

Mikulás érkezett

A Mikulásnak sok dolga volt pénteken. Először az egész alsó tagozatot látogatta meg, majd az osztályokba is bement.

Utána még az óvodákba is vitt ajándékot.

Szalagtűző Bál 2015

Pénteken került megrendezésre a 12. évfolyam szalagtűző bálja.

Barlagtúra

Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola tanulói barlangtúrán vettek részt.

Luca napi vásár

 

December 12-én Luca napi vásárt rendeztünk a Dobsuliban.  Az alsós osztályok a földszinti folyóson árulták a szebbnél szebb karácsonyi áruikat, míg a felsősök az udvaron felállított sátrakban. A vásári hangulat kint is, bent is teljes volt. A könyvtár ezen a délutánon Attila bácsinak és „Grincs” barátunknak köszönhetően átvarázsolódott magán-mozivá, míg Edina Néni a könyvtár előtt a „Tegyél egyet- Vegyél egyet” polc könyveit kínálta. Az ünnep hangulatát a tanári kar kórusa hozta egy kicsit közelebb angol nyelvű karácsonyi dalaival.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Életképek a Karácsonyi Vásárról

Pénteken délután az alsó tagozat karácsonyi vásárt rendezett. Sok szép, saját készítésű dolgokat árultak.

Rajzpályázati eredményeink

Rajzpályázat a gyermekekért

Iskolánk és a Hetedhét Gyermekjóléti Központ rajzpályázatot hirdetett a Rózsa u. 3-as szám alatti asztalitenisz klub dekorálása céljából. Tanulóink közel 100 db pályamunkát készítettek el.

A színitagozat fellépése

December 5-én pénteken és 6-án szombaton a színi tagozat musical és operett blokkal lépett fel a Syma Csarnokban rendezett Nyugdíjas börzén. A képen a szereplők a koreográfus és a rendező látható.

Mikulás

 

 December talán az egyik legjobban várt ünnepe a gyerekek számára a Mikulás. Iskolánkba december 5-én látogatott el a jóságos, nagyszakállú Télapó! Mivel a Dobsuliba csupa jó gyerek jár, így minden osztályba bekopogott és minden gyerek szaloncukrot kapott tőle. A kicsik lelkesedve fogadták őt, de voltak, akik megszeppentek a Mikulástól. A gyerekek verssel ,énekkel köszönték meg a Télapó kedvességét.

 

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.

Óvodából iskolába - szakmai bemutató óvónőknek

 

Az óvoda és az iskola közötti átmenet alakulása nagyon fontos a gyermek életében, hiszen egy életre meghatározza a tanulásához való viszonyát. Hogy hogyan fog beilleszkedni az osztályba, s hogyan fog megfelelni az iskola elvárásainak? Ezek a kérdések merülnek fel az mind az óvoda, mind az iskola és a szülők részéről a közelgő iskolaválasztás idején. Nagy felelősség ez a szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
Ezért szervez iskolánk évek óta bemutató órákat a kerületben dolgozó óvónők számára.  November 25-én Hoffer Horténzia tanítónő tartott bemutató órát elsős kisdiákjaival. Itt alkalmuk volt az óvodapedagógusoknak megfigyelni Zia néni alkalmazott módszereit. A bemutató foglalkozás után szakmai konzultációt tartottak, ahol a pedagógusok beszélhettek sikereikről, gondjaikról, tapasztalataikról. Zia néni az általa alkalmazott Meixner-módszer előnyeit emelte ki a kollégák előtt.
Mindenki egyetértett abban, hogy ez a program komplexitásával remekül illeszkedik az óvoda-iskola átmenet időszakához, mert a gyerekek sokoldalú fejlesztését szolgálja.

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Meghívó - Adventi gyertyagyújtás

Pasta-party

 

November 26-án Pasta-party-t rendeztek a szakiskolában. A versenybe nyolc csapat nevezett be;  1. BIG NIGA (10.évf.), 2. BLACK ROSE (10.évf.),  3. VÉGZŐS KIS KUKTÁK(11.évf.),   4. IZMOS CSAPAT (11.évf.), 5. A KONYHA FŐNÖKEI (12.évf.), 6. OSZTÁLYTÁRSAK (12.évf.),  7. SPOMPATO NEL CIBO (12.évf.),  8. TÉSZTAKEVERŐK(12.évf.). A versenyzőknek tésztából kellett egy-egy ételt elkészíteni . A zsűrinek pontozni kellett az étel íz világát, a tálalást és a nevezési lap is külön pontot ért. A zsűri hosszas tanakodás után A KONYHAFŐNÖKEI csapatát értékelte a legjobban, de a többi csapat is szoros küzdelemben maradt csak alul. Gratulálunk minden résztvevőnek és a versenyt lebonyolító tanárnőknek: Könczölné Marosi Andreának és Gerendás Anikónak!

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.

Szalagtűző Bál

Szombaton este a végzősök számára mindig emlékezetes marad. A Szalagtűző Bál nagy esemény a szülőknek és a végzősöknek.

Az osztálytánc képei

A műsort az alsóbb évfolyamos színisek adták.

Az est fénypontja a keringő:

Versenyeredmény

Iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek a kerületi népdaléneklési versenyen.

Keresés