JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Alapítványi program I.

Kategória: Dobsuli friss hírei

 

 

A VII. kerületi önkormányzat által kiírt Civil Pályázaton nyert Szövegértés fejlesztése a felső tagozaton c. programunk első foglalkozását október 4-én délután tartottuk remek hangulatban. A megérkező felsősök azonnal lecsaptak az új játékokra.
Olvasási sebességüket, megfigyelő képességüket és memóriájukat teszelték a játékosok a Brainbox különböző kiadásaival. A Rummikub (a Scrable egyszerűsített változata) a szókincsfejlesztést segítette elő. A Brainstorm az ok-okozati összefüggések, logikai kapcsolatok felismerésére épül, s a meghökkentő ötletek gyakran hangos kacagásra fakasztották a játékosokat. Az Utolsó betű című játék a hagyományos szóláncot újítja meg furcsa rajzaival. A Villámválasz a gyorsaságot ötvözi a tudással és a kreativitással. A Storigolo pedig a kis elefánt nélkül is nagy kihívás elé állította a játékosokat: miután logikai kapcsolatokat építettek a képek között, vissza is kellett mondani a látottakat.
Az új játékokkal a diákok egyébként a tanév során a tanórákon, délutáni foglalkozásokon is találkoznak majd.
Programsorozatunk következő állomásán, október 9-én 16 órától a szövegértés módszertanát fogjuk bemutatni az érdeklődőknek - szigorúan csak gyakorlatorientáltan.
Várunk mindenkit szeretettel akkor is a II/6-os teremben.

Humán munkaközösség

    

   

                                             A többi kép ITT tekinthető meg.