ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Igazgatói köszöntés

Kedves Leendő Elsős Gyermekek Szülei!
Hamarosan gyermekük elballag az óvodából és iskolás lesz. Önök pedig az iskolák sokszínű kínálatából választhatnak, hogy a gyermekük számára a legjobbat válasszák ki. Szeretném figyelmükbe ajánlani az általam vezetett belvárosi iskolát!

Minden szülőben él a szorongás, milyen lesz az iskola, hogyan állja meg az ő gyermeke a helyét az új körülmények között. A gyermekek számára is nagy pillanat az, amikor iskolába lépnek. Ezzel befejeződik egy életszakasz és megkezdődik a tanulás, vagy, ahogy ezt mai is mondjuk, az életre való felkészülés. Mivel az iskolai karrier az első osztályban kezdődik, egyáltalán nem mindegy, hogy amikor a hatéves átlépi az iskola kapuját, milyen élmények érik. Siker vagy kudarc forrása lesz-e számára a betű és a tudás. Megszereti, vagy egy életre megutálja a tanulást. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke olyan iskolába járna, ahol a tanulás öröm, a nap félelem nélkül telik, a tudást egyéni képességeihez igazodva sajátíthatja el. Minden szülő olyan iskolát szeretne, amelynek programja a gyermekek kreativitására, fantáziájára épít, és a fegyelmezés, magolás helyett az alkotás, az aktivitás örömét nyújtja. A jól megválasztott iskola lehetőséget biztosít ahhoz, hogy minél kevesebb töréssel, pozitív várakozással, egészséges izgalommal várja az őszi iskolakezdést szülő, gyermek egyaránt. A mi  iskolánk ezeknek a fenti feltételeknek teljes mértékben eleget tesz. Több tapasztalt, lelkes és elhivatott kolléganőm fogja vezetni gyermekeiket szeptembertől négy éven keresztül a tudás birodalmában.
Ezzel a kiadványunkkal szeretnénk segíteni az Önök iskolaválasztással kapcsolatos tájékozódásukat. Amennyiben sikerült felkeltenem érdeklődésüket, kérem, látogassanak el személyesen hozzánk!
Várjuk Önöket!
Tisztelettel:   Tillinger Péter
                  intézményvezető