JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Gólyabál - 2018

Kategória: K30 friss hírei

Iskolánkban hagyományosan szeretettel fogadjuk új diákjainkat, vagyis a "Gólyákat", akik először augusztus végén 2 napos "Gólyatábor" keretében ismerkedhetnek az iskolával és társaikkal, majd szeptember végén, október elején osztályaikkal együtt "Gólyabál" formájában mutathatják be, hogy sikerül beillszkedniük az új közösségbe. Ezt általában közös osztálytánc betanulásával és játékos vetélkedőkön való részvétellel teszik, valamint vendégül látják reggelire a szervező osztályokat. A napot a vicces jelmezek teszik szórakoztatóvá számukra és az iskola többi diákja számára.

Gyere túrázni a Pilisbe!

Kategória: K30 friss hírei

2018. október 20-án szombaton rendezik az őszi tájékozódási túraversenyt

Indulás: 8.00-kor az iskolától

Érkezés: 15 óra körül az iskolához

Táv:11 km

Szükséges felszerelés:

Bővebben...

Fiumei úti sírkert

Kategória: K30 friss hírei

Október első hetében mindhárom középiskolás évfolyamnak lehetősége nyílt arra, hogy az aradi vértanúk emléknapja alkalmából sétát tehessenek a Fiumei úti sírkertben. A történész vezetők sok érdekességet meséltek, miközben Görgey síremléke után be lehetett menni Batthyány mauzóleumba, majd a Deák és Kossuth mauzóleumba is. A séta közben látták Erkel Ferenc, Jászai Mari, Arany János síremlékét is, végül Vörösmarty Mihál neve írásának érdekességével zárult a séta.

A magyar népmese napja

Kategória: K30 friss hírei

Szeptember 30- án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük magyar népmeséinket. Ma az alsó tagozatos gyerekeknek is "mesés" napja volt: már hagyomány nálunk, hogy ilyenkor a színi tagozatos gimnazisták, mint vándor mesemondók, bekopogtatnak a kisebbekhez, és mesélnek nekik.

Ma is nagy élményt jelentett a közös mesehallgatás!

Arany János iskolai szavalóverseny

Kategória: K30 friss hírei

Szeptember 26-án iskolánk ötödik emeletén került megrendezésre a házi Arany János szavalóverseny. A résztvevő felső tagozatos és középiskolás diákok a nagy magyar költő verseiből válogattak. A kisebbek inkább mesésebb költeményeket választottak, például A tudós macskáját, míg a nagyobbak szívesen mondták Arany balladáit. De elhangzott A fülemile című elbeszélő költemény is.

A zsűri elnöke Lakatos István volt, a két hölgy Tomcsik Éva és Kutak Kinga mellett.

Kellemes délutánt töltöttünk el.

További cikkeink...

Keresés