JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost


Készülünk a Víz Világnapjára

Kategória: K30 friss hírei
Plakátot készítettek a végzős diákok a Víz Világnapja alkalmából
 
A 12. b osztály tanulói a szombati iskolát kivételesen nem tanulással töltötték, de nem is a lábukat lógatták, hanem egy hatalmas plakátot készítettek, hogy felhívják diáktársaik figyelmét a víz védelmének fontosságára.
 
A munkálatok Lajkó Éva tanárnő felügyelete alatt folytak, aki ezzel mondhatni nagy dolgot vitt véghez, mert végzős diákokat ilyen nagy munkára nem egyszerű feladat befogni, de ők szó nélkül és vidám mosollyal az arcukon végezték el amit kért és emellett még jól is szórakoztak.
 
A diákok anyagot is gyűjtöttek a plakát elkészítéséhez, miközben ők is nagyon fontos dolgokat tanultak az óceánok szennyeződéséről,a csepeli víztisztítóról,a magyarországi ivóvíz helyzetéről, a tiszai ciánszennyezésről és ezek keretében 4 tévhitet is elmagyaráztak a magyar vizekről és tippeket adtak, hogy hogyan tudnak az emberek takarékoskodni a háztartásban a vízzel.
 
Amellett, hogy elkezdték jobban értékelni ezt az értékes és életünkben igen fontos szerepet játszó dolgot a tanulók, még az osztály is egy jó élménnyel gazdagodott, így még fájóbb szívvel ballagnak majd el áprilisban, de majd ha gyerekeik lesznek, átadhatják ezt a tudást nekik, amit ezen a vidám szombati sulinapon szereztek.
 
A plakát elkészítésében közreműködött: Bálint Dóra, Balogh Krisztián, Bodony Barbara, Kiss Márta, Nagy Zsuzsanna, Paróczai Katalin, Sczozzese Dávid, Szoboszlai Lilla, Szuhi János és Lajkó Éva tanárnő
 
Cikket írta: Bodony Barbara 12.b