ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


VARÁZSTORONY vetélkedő

 

 

Iskolánk 7. évfolyamos tanulói ebben a tanévben beneveztek a Varázstorony Vetélkedőre, melynek témája: Csillagászati és fizikai érdekességek.
A háromfordulós verseny szervezője az egri Eszterházy Károly Egyetem VARÁZSTORONY egysége és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Heves Megyei Csoportja Az első fordulóra való felkészülést egy ingyenes varázstoronybeli látogatás és külön program segítette. Január 14-én autóbusszal utaztunk Egerbe. Az utazási költséget iskolánk alapítványa, „A Boldog Iskolásévekért Alapítvány” fizette.
A kiránduláson a 7. k osztályból részt vett: Bischenden Alexander Scott, Engler Adrienn, Király Richárd, Szőcs Adrienn, Szűcs Hajnalka, Tóth Zsófia, Verma Stuti.
Megtekintettük a Csillagászati Múzeumot, a varázstermet, napoztunk a Panoráma- teraszon. Megcsodáltuk a Camera Obscurát, az egész világon ritkaságnak számító periszkópot ( 2 db létezik belőle): az óriási „fényképezőgéppel” Eger kicsinyített, mozgalmas városképe vetíthető le a besötétített terem közepén lévő fehér asztal felületére.

Halasi Ila

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.