ÖKO TÁMOP 3.1.4 Erasmus+


Gyermelyi gyárlátogatás

 

Október 13-án szakiskolásaink gyárlátogatáson vettek részt Magyarország piacvezető tésztagyárában, a Gyermely Zrt-nél.
A gyár bejáratnál Kemenczki Edina kereskedelmi képviselő és Bokros Gábor marketing igazgatóhelyettes fogadták a diákokat és a kísérő tanárokat. Az igazgatósági épületben a gyár marketingosztályának vezetői röviden bemutatták a Gyermelyi tésztagyár történetét. Az előadás során kiderült, hogy nagy privatizációs „viharok” közepette a Gyermelyi Zrt. a mai napig kizárólagos magyar tulajdonban van. Az előadást követően két csoportra oszlott csapatot Szijj Imre külkereskedelmi igazgató helyettes és Bokros Gábor vezette végig a hatalmas gyártelepen. Közelről az egész high-tech városra jellemző kép már nem tűnt olyan ijesztőnek, misztikusnak.
Először a tésztagyártás folyamatát láthatták a tanulók a hatalmas üzemrészben, ahol óriási automata gépsorok készítették a különböző tésztafajtákat. Mivel minden munkafolyamat zárt egységekben történik, a diákok a vendégfolyosó üvegablakain keresztül láthatták a termelés menetét.
A részletes idegenvezetést audio-guide-on keresztül lehetett hallani. Majd tojástörő üzemrészt a késztermékek raktározását, a szállítást és a közelmúltban átadott malomüzemet láthatták az érdeklődő fiatalok. Rengeteg új tapasztalatot és tudást szereztek a diákjaink, amit az iskola falain belül nem tudtak volna megkapni, hiszen itt közvetlenül nézhették végi a gyártás különböző folyamatait, a hatalmas tésztagyártó gépeket, valamint a munkakörülményeket és a különböző munkamódokat.
Az üzemlátogatás vége egy ízletes ebéd zárta, természetesen nem hiányozhatott az asztalról a gyermelyi tészta. A látogatás végén Tillinger Péter az iskolánk igazgatója fejezte ki köszönetét a vendéglátók felé. A tésztagyár munkatársainak jóvoltából a gyerekek és a kísérő tanáraik egy több termékből álló ajándékcsomagot kaptak.

 

 

                                            A többi kép ITT tekinthető meg.